Random Posts

RESEPI : AISKRIM TIRAMISU



Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Resepi : AISKRIM TIRAMISU


Resepi : Aiskrim  Tiramisu |   Mesti ramai yang menyukai akan AISKRIM TIRAMISU  ini bukan? Pok ucu nak kongsikan resepi yang sangat mudah untuk membuat AISKRIM TIRAMISU, memang mudah sangat-sangat budak-budak pun boleh buat.... 






Resepi AISKRIM TIRAMISU ini Pok ucu dapat Dari perkongsian dalam group resepi di aplikasi telegram, banyak resepi yang mudah Dan senang di kongsikan dalam group tersebut, jadi Pok ucu kongsikan pada anda..... 


RESEPI AISKRIM TIRAMISU


 Bahan-bahan :


secawan air kopi
1-2 row biskut marie.(original) depends on bekas juga
250g tatura cream cheese
2 sudu gula
500 ml ais krim vanilla bertajuk KINGS. takde? apa2 jenama pun boleh
3 sudu serbuk koko sbg hiasan

cara-cara :

1-bancuh kopi, gula aku letak sebanyak 1 sudu teh. sbb aiskrim kan dah cukup manis...

2-celup biskut marie ke dlm air kopi tersebut, then susun dlm bekas. susun cantik2 kasi padat...jgn lubang2 tau.cam kek batik gak kekdahnya, tp kek batik kita pecah2kan biskut tu.. ni tak... elok je bentuk bulat biskut aku susun

3-agak2 biskut tadi dah sampai lapisan ke 3 atau 4

4-pukul cream cheese bersama gula sampai kental

5-pukul / blander ais krim sampai cair

6-sebatikan cheese dan aiskrim bersama, then tuang ke atas biskut marie yg dipadatkan tadi

7-masukkan dalam peti ais, tunggu sampai beku (semalaman)


Jemputlah kawan join telegram @ResepiDuniaMasakan


Sekian " Terima Kasih ".... 

Tiada ulasan:

Terima kasih di atas komen yang diberikan. ..

Dikuasakan oleh Blogger.